Scooter huren op Sicilie

Overweeg je op vakantie naar Sicilie te gaan? Je kunt het prachtige eiland te voet verkennen en genieten van de vele bezienswaardigheden. Op Sicilië zijn er namelijk veel wandelroutes te vinden. De Etna vulkaan wandelroute is er een die je zeker niet mag missen. Het eiland is veel te groot om alles te voet af te leggen. Wil je meer van het eiland zien in Italiaanse stijl? Huur dan een scooter om het eiland onder het genot van een briesje te verkennen.

Waar kan je een scooter huren op Sicilie?

Check eerst van te voren of er een scooter verhuurbedrijf dichtbij je accommodatie zit. Het is namelijk niet in alle delen van Sicilië eenvoudig om een scooter te huren. Verblijf je ver van de kust of in het binnenland van Sicilie? Dan kan het soms nog wel eens moeilijk zijn om een verhuurbedrijf bij je in de buurt te vinden. Als je aan de zuidkant verblijft, is dit ook het geval. Je kan dan naar het plaatsje Modica reizen op de zuidpunt van het eiland. In het plaatsje Sciacca vindt je als enige een scooter verhuurbedrijf.

Aan de oostkant zijn veel scooter verhuurbedrijven te vinden. Verblijf je in het noordelijke deel van Sicilië? In het noorden heb je steden Trapani en Palermo, hier zijn er genoeg bedrijven die scooters verhuren.

Belangrijke informatie omtrent scooters huren op Sicilie

Net als in elk ander land moet je rekening houden met een aantal belangrijke regels. Hoewel de minimumleeftijd voor het huren van een scooter in Italië 14 jaar is, moet er iemand ouder dan 18 jaar met je mee. Het dragen van een helm is verplicht als de scooter sneller gaat dan 25 km per uur. Meestal krijg je bij het huren van een scooter een helm met slot. Sicilië is een prachtige plek om op een scooter te rijden. Maar je moet er wel rekening mee houden dat de Italianen over het algemeen de verkeersregels aan hun laars kunnen lappen en erg voorzichtig rijden.