Taormina

Taormina is een van de leukste en gezelligste plaatsjes van Sicilië. Het is een prachtig oud plaatsje gelegen aan de oostkust. Door de jaren heen hebben meerdere volkeren ervoor gekozen om zich te vestigen in dit mooie plaatsje. Grieken, Spanjaarden, Romeinen en Arabieren hebben zich in het verleden dit stadje gevestigd. De overblijfselen van deze gouden tijden zijn nog overal in de plaats te bewonderen.

Bezienswaardigheden in Taormina

Ook in het Italiaanse plaatsje Taormina zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden. Tijdens een citytrip naar Taormina is het erg leuk om Isola Bella te bezoeken. Dit kleine eilandje ligt net voor de kust van Taormina bij het strand van Mizarro. Via een rots paadje loop je naar het sprookjesachtige eilandje toe. De stad Taormina ligt niet direct aan zee, maar met de kabelbaan zijn de stranden op een leuke manier bereikbaar. Het Griekse Theater “Teatro Grecco” is één van de mooist bewaard gebleven bouwwerken uit de oudheid. Op een heuvel net buiten de stad is het Theater gelegen. De tribune kijkt uit op het toneel met op de achtergrond de Etna vulkaan. Een bezoekje aan het Griekse Theater is een absolute aanrader.

Historisch centrum

Taormina heeft een historisch centrum waar het zowel overdag als ‘s avonds goed vertoeven is. De meeste toeristen zullen de stad via Porta Messina binnenkomen, deze schitterende poort is de ingang tot het historisch centrum. Ook vind je verschillende souvenirwinkeltjes, restaurants, ijssalons en barretjes. Ook kan je in de natuurparken van Taormina prachtige wandelingen maken.

Etna vulkaan bezoeken

Wanneer je in Taormina verblijft mag een excursie naar de vulkaan de Etna echt niet missen. Deze indrukwekkende actieve vulkaan is echt fantastisch om te bezoeken. Tijdens de reis naar de vulkaan zie je hem van grote afstand liggen, via een lange weg richting de vulkaan kom je uiteindelijk terecht bij een kabelbaan. Deze kabelbaan brengt je omhoog, niet helemaal tot de top, maar wel boven de wolken. Je zult versteld staan van het prachtige vulkaanlandschap tijdens de excursie naar de Etna.