Agrigento

Agrigento is een moderne, maar ook historische stad met ongeveer 60.000 inwoners. De stad ligt in het zuidwesten van Sicilië. In de volksmond wordt Agrigento ook wel Girgenti genoemd. Het is een veelzijdige stad, zo kan je er genieten van watersport, shoppen, restaurantjes maar ook historische bezienswaardigheden. Een citytrip naar Agrigento is zeker de moeite waard, tijd voor een bezoekje dus.

Vallei van tempels

De vallei van tempels, in het Italiaans Valle dei Templi, is een streek voor liefhebbers van archeologie en historie. Agrigento heeft een geschiedenis die ver terug gaat, eigenlijk zoals de meeste steden op Sicilië. Ondanks dat in de geschiedenis veel van de stad verwoest is, zijn er nog veel tempels bewaard gebleven. Bij een vakantie op Sicilië mag een bezoekje aan deze indrukwekkende vallei van tempels niet ontbreken.

Stranden en natuur in Agrigento

Agrigento tempels

Rondom Agrigento zijn er talloze mooie baaien en zandstranden te vinden. In de zee worden veel watersporten beoefend, van surfen en kitesurfen tot het huren van een bootje om op zee te varen. Ook lenen de standen zich er perfect voor om een lange strandwandeling te maken. Als je van wandelen houdt dan zijn de twee natuurparken van de stad ook erg mooi om een wandeling te maken. De stranden van Riserva Naturale di Punta Bianca en de tuinen van Il Giardino della Kolymbetra zijn de twee prachtige natuurparken die in de buurt van Agrigento liggen.

Winkels, restaurantjes en terrasjes

Naast de natuur en cultuur kunnen shopliefhebbers zich ook prima vermaken met de vele winkelcentrums. Ook leuk zijn de lokale winkeltjes die je dan weer juist in kleine straatjes in de stad vindt. Om aan het einde van de dag bij te kopen van al het shoppen, wandelen of cultuur snuiven zijn er genoeg terrasjes te vinden waar je heerlijk kunt zitten.

Scala dei Turchi bezoeken

Deze prachtige rots ligt net buiten Agrigento in Realmonte. Via een klein trappetje kom je bij de rots aan op het strand. Scala dei Turchi is een witte klaksteenklif die is uitgesleten in een soort van trappen. De rots is in de tijd van zeerovers veelal gebruikt als trap om naar boven te klimmen met de buit van het zee roven. Tegenwoordig is het een bezienswaardigheid voor toeristen en is het een geliefde plaats om te zonnebaden.