Cefalù

De betoverende plaats Cefalù is gelegen in het noorden van Sicilië. Net als vele andere Italiaanse steden heeft de stad een rijke geschiedenis, maar daarnaast heeft de stad ook nog eens een magische uitstraling. Door de ligging aan de voet van een steile rots, La rocca het kenmerk van Cefalù, ziet de kustplaats er schilderachtig uit.

De overblijfselen van Tempel van Diana bevindt zich bovenop La Rocca. Dit is één van de oudste historische restanten op het eiland. Vanaf de rots heb je ook een adembenemend uitzicht over de stad, de Mahonie Bergen en de zee. Wanneer je in Cefalù mag dit uitzicht je niet ontgaan zijn.

Dagje uit naar Cefalù

Verblijf je niet in Cefalù? Dan is een dagje uit naar deze prachtige stad enorm leuk. In het centrum vind je veel goede restaurants, smalle straatjes, terrasjes, pizzeria’s, mooie stranden en vele kleine winkeltjes. In het hoogseizoen wordt deze badplaats dan ook druk bezocht.

De kathedraal Il Duomo is het belangrijkste monument van de stad en is voor veel mensen de reden om Cefalù te bezoeken. Deze kathedraal stamt uit de tijd van de overheersing door de Noormannen. Ook vind je er een bijbehorend klooster, dat ook het bezoeken waard is. Vlakbij de kathedraal vind je Bar Duomo, beroemd om de overheerlijke Italiaanse ijsjes.

Stranden Cefalù

In Cefalù zijn er genoeg leuke en fijne stranden te vinden. Het meest bezochte stand ligt direct aan de stad en is voorzien van vele strandtentjes. Het strand is bijna 1,5 kilometer lang en ziet er schitterend uit. Tijdens het hoogseizoen is dit strand vaak erg druk, dan adviseren wij om uit te wijken naar andere stranden in de buurt. Zoals Capo Playa, Mazzaforno, Salinelle en Caldura of S. Ambrogio.

Acqua Verde voor kinderen

Met het hele gezin op vakantie in Cefalù? Dan is Acqua Verde, een waterpark, erg leuk om te bezoeken. In het waterpark vind je verschillende glijbanen en verschillende zwembaden. Ideaal om af te wisselen met het zoute water van de zee.