Dit zijn de beste maanden om naar Sicilië te gaan.

Wat is nou de beste tijd om naar Sicilië te gaan m.b.t. het weer? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Twijfel je welke maand het beste is om Sicilië te verkennen? Geen nood! In principe is elke maand een goeie maand om het prachtige eiland te verkennen. Het is aan jezelf of je dit doet in wat koeler of warmer weer en of je het gehele eiland wil zien of lekker relaxen op het strand met een cocktail in je hand, altijd fijn als je die keuze kunt maken natuurlijk. Wij zullen hieronder uitgebreid beschrijven wat je van elke maand qua temperatuur kan verwachten op Sicilië, zodat je zeker weet de juiste maand te gaan.

In de eerste twee maanden van het nieuwe jaar kan je op Sicilië temperaturen tussen 12° en 18°C verwachten. Als de zon schijnt kan je makkelijk rondlopen in je t-shirt, echter koelt het in de avond flink af. Wil je dus het eiland verkennen waarbij je toch goed weer hebt en af en toe kans op een bui? Dan is de periode januari/februari een prima periode om te vertoeven op het eiland.

Als je in deze periode gaat is het gehele eiland vol bedekt met groen landschap, daarnaast is het eiland al bezaaid met schitterende amandelbomen die tevens ook al vol in de bloei staan eind januari. In deze periode kan je ook meegenieten van de authentieke ‘sagre’s’, dit zijn dorpsfeesten die georganiseerd worden door de locals. Tijdens deze feesten staat eten en drinken uiteraard centraal onder de Sicilianen en mag er aan muziek ook niks ontbreken.

Als je een liefhebber bent van kerststallen, zorg dan dat je voor 6 januari een bezoek hebt gebracht aan Sicilie. Er staan namelijk talloze levende kerststallen uitgestald op het eiland, een echte aanrader! In de maand januari wordt er ook zoals ze dat hier in Nederland in februari vieren, carnaval gevierd. Het Festa di Carnevale van Sciacca is een van de allergrootste en bekendste carnavalsfeesten op het eiland. Kortom: ben je een echte zonliefhebber die de hele dag lekker op het strand wil liggen en af en toe wat wil zien van het eiland? Dan ben je in deze periode niet aan het juiste adres op Sicilie gezien de lagere temperaturen en regenkans. Als je het leuk vind om allerlei idyllische plekjes te verkennen en mee te feesten met de lokale bevolking, dan is deze periode uitermate geschikt voor jou.

Het weer op Sicilië in januari en februari

In de eerste twee maanden van het nieuwe jaar kan je op Sicilië tempreraturen temperaturen tussen 12° en 18°C verwachten. Als de zon schijnt kan je makkelijk rondlopen in je T-shirt, echter koelt het in de avond flink af. Wil je dus het eiland verkennen waarbij je toch goed weer hebt en af en toe kans op een bui? Dan is de periode januari/februari een prima periode om te vertoeven op het eiland.

Als je in deze periode gaat is het gehele eiland vol bedekt met groen landschap, daarnaast is het eiland al bezaaid met schitterende amandelbomen die tevens ook al vol in de bloei staan eind januari. In deze periode kan je ook meegenieten van de authentieke ‘Sagres’, dit zijn dorpsfeesten die georganiseerd worden door de locals. Tijdens deze feesten staat eten en drinken uiteraard centraal onder de Sicilianen en mag er aan muziek ook niks ontbreken.

Als je een liefhebber bent van kerststallen, zorg dan dat je voor 6 januari een bezoek hebt gebracht aan Sicilië. Er staan namelijk talloze levende kerststallen uitgestald op het eiland, een echte aanrader! In de maand januari wordt er ook zoals ze dat hier in Nederland in februari vieren, carnaval gevierd. Het Festa di Carnevale van Sciacca is een van de allergrootste en bekendste carnavalsfeesten op het eiland. Kortom: ben je een echte zonliefhebber die de hele dag lekker op het strand wil liggen en af en toe wat wil zien van het eiland? Dan ben je in deze periode niet aan het juiste adres op Sicilië gezien de lagere temperaturen en regenkans. Als je het leuk vindt om allerlei idyllische plekjes te verkennen en mee te feesten met de lokale bevolking, dan is deze periode uitermate geschikt voor jou.

Het weer op Sicilië in maart en april

Rond deze periode stijgen de temperaturen al snel tussen de
14° en 20°C . Rond deze periode valt er minder regen t.o.v. januari/februari, maximaal valt er 60 regen in maart, in april is dit maximaal 40 mm. Als je ervan houdt in de avond te dineren bij zonsondergang, dan is deze periode uiterst geschikt voor jou. Het is echter wel belangrijk om een accommodatie te hebben met een verwarming omdat het in de avonden/nachten nog vrij koud kan worden. In april ligt de temepratuur in Sicilië gemiddeld tussen de 15° en 24°C.

Wat is er te doen op Sicilië in de maand maart en april?

In deze twee maanden vinden er veel dorpsfeesten plaats (sagre’s). Als je een spektakel bij wilt wonen, moet je 19 maart zeker op Sicilië zijn. Op die dag wordt namelijk het meest spraakmakende feest georganiseerd genaamd ‘San Giuseppe’, er worden dan verschillende altaren en broodddeegfiguren gebouwd.

De kruisgang op Goede Vrijdag is ook een noemenswaardig evenement om bij te wonen, hier wordt namelijk met circa vierhonderd personen de kruisgang en andere belangrijke gebeurtenissen uit de Bijbel nagebootst. Dit evenement is tevens ook één van de uitgebreidste processies in de regio.

Is dit de juiste periode voor mij?

Indien je een liefhebber bent van buiten op de fiets de natuur verkennen, of wandelend, ben je deze periode op het juiste adres. In deze periode kan je veel groen verwachten aangezien de regenval de vorige maanden.

Wat is er te doen op Sicilië in de maand mei?

De maand mei is een ideale periode om vakantie te vieren op Sicilië, een groot deel van de Nederlanders viert deze maand vakantie op het mooie eiland. Je kan namelijk gemakkelijk een pootje baden in de zee gezien de zeetemperaturen, ook kan je uiteraard lekker bakken in de Siciliaanse zon op het strand. Let op! Hoef je geen rekening te houden met kinderen? Boek dan een vakantie naar Sicilië in de derde of vierde week van mei. De prijzen worden namelijk verlaagd na de schoolvakantie in mei.

Plaats een reactie