Etna vulkaan

De Etna vulkaan op Sicilië is de op één na actiefste vulkaan van Europa. De ligging van de vulkaan is aan de oostzijde van het Italiaanse eiland. De Etna heeft een hoogte van maar liefst 3330 meter hoog. Tijdens je vakantie op Sicilië mag een bezoekje aan de Etna vulkaan absoluut niet ontbreken.

Kenmerken van de Etna

Hoogste top: 3330 meter

Hoogst bereikbare punt: 3000 meter

Diameter: 45 kilometer

Oppervlakte: 1570 m2

Hoogste punt

De zuidoostkrater was in eerste instantie altijd het hoogste punt van de Etna met een hoogte van 3290 meter. Echter wordt de vulkaan hoger door de diverse uitbarstingen. Sinds 2011 is de Etna al bijna 200 meter gegroeid. Momenteel is het hoogste punt op de rand van de noordoostkrater op 3300 meter.

Hoe actief is de Etna vulkaan?

De Etna vulkaan is één van de actiefste vulkanen van de wereld. Na vulkaan Stromboli is de Etna de actiefste vulkaan van Europa. De afgelopen jaren is er bijna ieder jaar wel een uitbarsting geweest.

Etna vulkaan bezoeken

etna vulkaanDe Etna is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Sicilië. Je kan er voor een groot deel zelf naar toe rijden via de Etna sud. Na een paar uur rijden over de Etna sud kom je bij een kabelbaan. Deze kabelbaan, waarvoor je moet betalen, brengt je naar een hoger punt van de Etna. De kabelbaan brengt je tot boven de wolken. Helemaal naar de top gaat de kabelbaan niet. Wanneer je de top wilt bereiken zal je dus nog uren moeten lopen. De kaartjes van de kabelbaan op de Etna zijn vrij prijzig. Zo betaal je per persoon ongeveer 35 euro.

Prachtig landschap

Het landschap op de Etna vulkaan lijkt wel buitenaards. Allemaal grijze rotsen met rode lavastenen en verschillende sporen van lavastromen. Soms zie je zelfs stoom omhoog komen. Je hebt alle mogelijkheid om het prachtige landschap te bewonderen dankzij de vele tours en excursies die aangeboden worden. De wandeltocht naar boven kan echter vrij pittig zijn, neem goede wandelschoenen mee.