Giarre

Giarre is een stad aan de oostkust van Sicilië die gelegen is tussen de Ionische Zee en de Etna vulkaan. De stad maakt deel uit van het Etna-park, maar door de eeuwen heen is de stad altijd gespaard gebleven bij uitbarstingen van de vulkaan. Omdat Giarre relatief ver van de Etna af ligt, bestaat er ook tegenwoordig geen reële dreiging. Giarre is cultuurhistorisch gezien een stad van belang met vele bezienswaardigheden. Ook beschikt de stad over een bruisend centrum.

Wat te doen in Giarre?

Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je vakantie in Giarre. In en rondom de stad is genoeg te zien en te beleven. Natuurlijk kan je genieten van het historische centrum en de vele culturele bezienswaardigheden in de stad. Daarnaast zijn er genoeg stranden te vinden waar je lekker kan zonnebaden en snorkelen. Verder hebben wij nog een aantal aanraders voor als je meer van de omgeving wilt zien op een rijtje gezet, zie hieronder.

Gole dell’Alcantara

De Alcantara-kloof is een prachtige bezienswaardigheid in de buurt van Giarre. Door de kloof heen stroomt de rivier Alcantara. De kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Het dal waar de Alcantara rivier loopt werd hierdoor bedolven onder een laag lava. Een aardbeving heeft er daarna voor gezorgd dat het lava werd gespleten. Zo is deze prachtige kloof met een lengte van 500 meter ontstaan. Momenteel is dit dé ideale plek om te wandelen, raften of trekking in de kloof.

Etna bezoeken

Er is niets zo indrukwekkend als het vulkaanlandschap op de Etna, het is gewoon buitenaards mooi. Het bezoeken van de Etna vulkaan is dan ook absoluut een echte aanrader. De Etna ligt op ongeveer 17 kilometer van de stad Giarre. Je kan de vulkaan op verschillende manieren beklimmen, met de auto kan je niet zo hoog komen. Wel kan je tot de kabelbaan komen die je vervolgens een heel stuk omhoog brengt. Echter moet je als je de top wilt bereiken vanaf dat punt nog 2 á 3 uur wandelen.