Klimaat Sicilië

Wanneer je aan het zoeken bent naar een vakantie naar Sicilië wil je natuurlijk wel eerst meer weten over het klimaat van het eiland. Daarom is het handig om vooraf te weten te komen in welke maanden het klimaat aangenaam is. Het prachtige Italiaanse eiland heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn.

Het bergachtige landschap leidt tot grote regionale verschillen wat betreft het weer. Het zuidoosten is doorgaans warmer en droger dan het noordwesten van het eiland. De hoger gelegen gebieden, in het binnenland, zijn koeler. Ook valt er hier meer neerslag.

 

Klimaat Sicilië in de zomer

Het voorjaar van maart tot mei is het overdag prima vertoeven in de zon. De gemiddelde temperatuur in deze periode is 15 graden Celsius, toch zijn de avonden en nachten in deze periode best koud. De hoeveelheid neerslag van de winter neemt langzaam af tijdens het voorjaar. Ook is de zee nog niet warm genoeg om een duik te nemen. Wanneer de zomer begint, van Juni tot September, is het droog en warm. Ook kun je in deze periode veel zonuren en weinig neerslag verachten. De gemiddelde temperatuur stijgt in deze maanden richting de 27 graden Celsius. Ook de watertemperatuur is in deze periode boven de 25 graden celsius. Samengevat heeft het eiland tijdens de zomer hét perfecte klimaat voor een strand- en zonvakantie. Ook voor een stedenstrip of rondreis kun je hier prima terecht. Ben je graag actief tijdens je vakantie of geniet je een betje extra van een groen landschap? Dan is de periode tot en met mei ideaal voor jou.

Klimaat Sicilië in de winter

De maanden oktober en november zorgen nog altijd voor prachtig weer in Sicilië. Vanaf midden November daalt de aanhoudende zomerwarmte. Ook neemt de neerslag sterk toe in de herfst, hoewel het in vergelijking met ons kikkerlandje erg meevalt. Ook is de zee temperatuur nog steeds warm genoeg om te zwemmen. Tijdens de winter, van december tot februari, is het weer mild en enigszins onvoorspelbaar. Wanneer je in de winter op vakantie gaat naar Sicilië is dit de perfecte periode als je van wandelen houdt. Ook is het mogelijk om in het hoger gelegen gebied te skiën. Tijdens de winter, waarin de zon regelmatig schijnt, is de dagtemperatuur gemiddeld 10 graden Celsius.

Vind je het lastig om te beslissen wanneer het de beste periode is voor een bezoekje aan het prachtige eiland? Dankzij het mediterrane klimaat zul je het hier niet snel koud hebben. Wil je weten wat voor jou de beste maanden zijn om naar Sicilië te gaan? Je leest er hier alles over.