Leuke activiteiten in Savoca

In het Italiaanse Messina, ook wel ”De Poort van Sicilië” genoemd, vind je het karakteristieke plaatsje Savoca. Wanneer je wandelt door de straten van Savoca krijg je een kijkje in het authentieke Sicilië. Met haar schoonheid en persoonlijkheid is Savoca uiterst charmant. We weten dat Savoca een schat aan mooie plekjes en activiteiten heeft en snappen het daarom lastig is overzicht te krijgen. Lang verhaal kort: wij scheppen voor jou wat orde in de chaos en zetten de leukste activiteiten in Savoca op een rijtje.

The Godfather DonkeyTour

Je kunt een van de mooiste dorpen van Sicilië verkennen op de rug van een ezel. Met de Godfather DonkeyTour leidt de gids je langs de mooiste plekjes in Oost-Sicilië. Je rijdt hierbij langs oude kerken, catacomben, museum en de filmset waar scènes van The Godfather zijn opgenomen. Tijdens deze tour zal je genieten van een proeferij van locale producten als amandelwijn, limoncello en olijfolie.

Chiesa di San Nicolò/Santa Lucia

Door tripadvisor bekroond met ”certificaat van uitmuntendheid” is deze kerk een echte aanrader. Deze schitterende kerk is tevens de originele filmset waar Michael met Apollonia trouwde in de film The Godfather. Omdat je een stukje moet lopen om boven te komen is het fijn dat je boven kunt genieten van het uitzicht met een koud drankje.

Chiesa Madonna della Rocca

Vind je het fijn er lekker actief op uit te gaan tijdens je vakantie? Dan kan een wandeling in de prachtige plaats Chiesa Madonna della Rocca in Taormina een goede keuze voor jou zijn. Taormine ligt op 43 minuten rijden van Savoca en is de rit voor velen meer dan waard. Neem je vanaf de Corso Umberto, de Salita Castello trap van ruim 500 treden omhoog, zal de klim beloond worden met het prachtige uitzicht. In de verte zie je zelfs het oude Griekse theater Syracuse en het uitzicht rijkt tot aan de Etna vulkaan. Wil je dit adembenemende uitzicht graag beleven maar ben je niet in de mogelijkheid om zo’n stuk omhoog te lopen? Er rijdt vanuit Taormine een busje omhoog zodat je niets van deze bijzondere ervaring hoeft te missen.

Kontiland

15 jaar lang is er gebouwd aan dit artistieke, culturele park. Je kunt dit park zien als het Madurodam van Sicilië. Je vindt hier onder meer de Val Demone, het Ursino-kasteel van Catania en het klooster van San Giovanni degli Eremiti in Palermo. Het park is elke dag geopend van 09:00 uur tot 20:00 uur en kost op zondag 7 euro, de rest van de week is dit 5 euro.

Bar Vitelli

De bekende scène van de eerste film van ”The Godfather” is hier opgenomen. Bar Vitelli is de wereldboeroemde bar waar Michael Corleone, zoon van Don Vito, de eigenaar van de bar ontmoet. Deze bareigenaar is tevens zijn toekomstige schoonvader. Bar Vitelli met zijn pitoreske plein is het beste te omschrijven als Siciliaanse gezelligheid en filmgeschiedenis gecombineerd. Je kunt hier de iconische Lemon Granita drinken, and that’s an offer you can’t refuse.

Santissimi Pietro e Paolo d’Agrò

Deze Siciliaanse kerk is met haar Normandische karakter extra bijzonder. De kerk bestaan uit verschillende bouwstijlen en opvallend is de marmeren vloer. De kerk is elke dag open en je kunt deze bereiken via een prachtige weg door de bijzonder mooie siciliaanse natuur.