Marsala

Op het meest westelijke puntje van Sicilië ligt de stad Marsala. Deze plaats staat bekend om de prachtige witte zandstranden en de heerlijke wijn. Ben jij een liefhebber van zon, strand en wijn? Dan is Marsala dé ideale vakantiebestemming voor jou.

Kunst en cultuur

Naast zon, strand en wijn kan je in Marsala ook genieten van kunst en cultuur. Dit maakt het een plezierige plaats om een vakantie op Sicilië door te brengen. Tijdens het hoogseizoen worden er verschillende culturele activiteiten in de stad georganiseerd. Denk hierbij aan film, concerten en theater. Op 24 juni vindt het “Festa di San Giovanni” plaats met traditionele muziek en spelen. Voor wijnliefhebbers is het evenement “Calci di Stelle” op 10 augustus een aanrader. Geniet tijdens dit evenement van wijnproeverijen en voorstellingen.

Marsala-wijn

Als wijnliefhebber kan een Marsala-wijntje niet ontbreken aan je vakantie in deze wijnstad. Deze heerlijke lokale wijn is te bestellen bij diverse bars en restaurants. Ook vinden er regelmatig wijnproeverijen plaats bij lokale wijnboeren in de omgeving van de stad. Ook wordt deze wijn veelal gebruikt bij lokale gerechten als Tiramisu en Pollo al Marsala. Beide aanraders om eens te proeven tijdens je verblijf op Marsala.

Zoutpannen

De zoutpannen van Marsala zijn erg bijzonder en dus ook zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op Sicilië. In vergelijking met de rest van het eiland is dit gebied erg plat. De zoutpannen aan de rand van de stad wordt op traditionele wijze zout uit de zee gewonnen. Doordat het water opdroogt in de bassins blijft alleen het zout nog over. De zoutwinners maken vervolgens kleine hoopjes die door de zon gedroogd worden. De traditionele windmolens zorgen ervoor dat het water op peil gehouden wordt. Ook vind je in de buurt van de zoutpannen het zoutmuseum.

Bezoek de Egadische eilanden

Tijdens je vakantie in de stad Marsala mag een uitstapje naar de Egadische eilanden niet ontbreken. Je kan met de boot naar de eilanden Levanzo, Marittimo en Favignana. Dagelijks vertrekken er vanuit de haven van Marsala verschillende veerboten naar deze Egadische eilanden. De eilanden zijn alle drie prachtig en de moeite waard om te bezoeken. Je kan er wandelen, zonnebaden op het strand of zoeken naar mooie afgelegen baaitjes. Ook zijn deze eilanden erg populair onder snorkelaars.