Messina

Messina is één van de grootste steden van het eiland en is te vinden in het meest noordoostelijke deel van Sicilië. Messina wordt ook wel de “poort naar Sicilië” genoemd. Dit omdat de stad op slechts 4 kilometer van het vasteland ligt en daarmee de dichtstbijzijnde plaats is van het vasteland van Italië. De veerdiensten van Messina zorgen voor een snelle verbinding met het eiland. Niet alleen tegenwoordig is Messina een belangrijke stad voor Sicilië, ook door de eeuwen heen was de havenplaats erg belangrijk voor het eiland.

Geschiedenis van Messina

Messina is altijd een hele belangrijke stad geweest voor Sicilië, dat maakte de plaats ook interessant voor verschillende overheersers. Zo hebben de Romeinen, Byzantijnen, Noormannen en Arabieren geheerst in de prachtige stad. Tijdens de Middeleeuwen was de stad de belangrijkste vertrekhaven voor de kruistochten van Europese ridders.

In het verleden is de stad ook door meerdere rampen getroffen. De aardbeving in 1908 was de grootste ramp, tijdens de aardbeving ontstond er een vloedgolf die de stad met de grond gelijk maakte. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad beschadigt door een bombardement in 1943. Echter zijn alle verwoeste authentieke elementen in de loop der jaren helemaal opnieuw opgebouwd.

Bezienswaardigheden Messina

Dom van Messina

Deze kathedraal heeft het flink te verduren gehad door bombardementen en een aardbeving. Hierdoor is er veel kunst verloren gegaan, maar ondanks dat heeft de kathedraal nog altijd een prachtig interieur. Slechts enkele gedeelten van het bouwwerk zijn het oorspronkelijke bouwwerk. De rest is allemaal gereconstructrueerd. De kathedraal van Messina is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Neptunesfontein

Aan de kustweg van Messina vind je de fontein van Neptunes in een kleine plantsoen met palmbomen. In dit plantsoen is ook het aquarium met Middellandse Zee vissen ondergebracht. Erg leuk om te bezoeken.

Stranden van Messina

In en rondom de prachtige havenstad Messina vind je genoeg mooie zandstranden. Van rustige baaien tot langgerekte stranden vol zonnebadende mensen. Ook zijn de stranden in Messina zeer geschikt om te snorkelen. Het azuurblauwe water is kristalhelder en dus perfect om te snorkelen.