Modica

Modica ligt in het zuiden van Sicilië dat al sinds de prehistorie bewoond is. In deze prachtige culturele stad hebben door de jaren heen al vele volken de macht gehad. Zo hebben hier de Arabieren, Romeinen en Grieken gewoond. Al deze culturen zijn nu nog steeds terug te zien, waaronder de trappen waarmee honderden jaren geleden de opgesplitste delen van de stad met elkaar verbonden werden. Modica heeft veel bezienswaardigheden en ook culinair genieten kan in deze prachtige stad.

Bezienswaardigheden in Modica

Wanneer je Modica binnenkomt rijden is het erg leuk om de stedentrip te beginnen op de Ponte Guerrieri brug. Deze 150 meter hoge brug over de Irminio rivier geeft een schitterend uitzicht over de hele stad. Zoals iedere stad op Sicilië heeft ook Modica een aantal bezienswaardigheden die je echt bezocht moet hebben. In het centrum vind je de kerk San Giorgio dit is een van de meest bekende trekpleisters van Modica, wanneer je de stad bezoekt mag deze je dus niet ontgaan. San Giorgio is een indrukwekkend bouwwerk, maar naast deze kerk vind je in Modica nog veel meer adembenemende kerken zoals de kerken Santa Maria di Betlemme en San Pietro. Ook het kasteel van de Graaf van Modica bezoeken is een absolute aanrader.

Culinair genieten

Genieten van een lekkere pasta? Of een perfect Italiaanse Cappuccino? In Modica vind je genoeg gelegenheden waar je heerlijk kan genieten van eten en drinken. Proef de pure smaak van italië. Als je Modica bezoekt is het een echte aanrader om “scacce” te proeven, dit is een soort focaccia brood dat gevuld kan worden met tomaat, aubergine en broccoli. Dit is een lokale specialiteit die je terugvindt in alle restaurantjes in Modica.

Winkelen in Modica

In Modica vind je naast vele gezellige en lekkere restaurantjes ook veel leuke winkels. In het oudste gedeelte van de stad zijn er talloze authentieke winkeltjes die erg leuk zijn om te bezoeken. Naast de authentieke winkeltjes vind je ook een winkelcentrum waar je vrijwel alles kunt kopen.