Palermo bezienswaardigheden

Palermo bezienswaardighedenPalermo, de hoofdstad van Sicilië, is een van de meest interessante steden van Italië. De stad ligt in het noordwesten van het Sicilië en heeft ruim 700.000 inwoners. Ondanks de drukte in de stad zijn er nog wel genoeg plekjes te vinden waar je de heerlijke Siciliaanse sfeer kan ervaren. Palermo heeft tal van bezienswaardigheden, openluchtmarkten, pleinen en beschikt ook over een grote (cruise)haven.

De stad is enorm divers en heeft een rijke historie die gekenmerkt wordt door verschillende culturen die nog steeds allemaal tegen te zien zijn. De Siciliaanse hoofdstad staat bekend om de vele toeristische trekpleisters. Wij hebben onze favorieten hieronder voor jou op een rijtje gezet.

1.Catacomben

De catacomben van Palermo, ook wel catacomben van de Kapucijnen genoemd, is in 1599 ontstaan door een gebrek aan begraafplaatsen. Bij deze lugubere trekpleister kan je 8000 lijken en 1252 mummies bewonderen. Het is een onvergetelijke plek met een rijke historie, maar zeker interessant om te bezoeken.

2.Teatro Massimo

Teatro Massimo is het grootste operagebouw van Italië. Het gebouw werd in 1897 geopend ter ere van de koning Vittore Emanuele II. In het operagebouw is er plek voor 1387 bezoekers die kunnen genieten van de perfecte akoestiek in het gebouw. Indien mogelijk is het een echte aanrader om in dit prachtige operagebouw een operavoorstelling bij te wonen.

3.Kathedraal

De kathedraal van Palermo is de belangrijkste kerk in de stad en is daarbij ook één van de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië. Het kathedraal waarvan de eerste steen in 1185 is gelegd is absoluut het bezoeken waard. Één tip: Kies ervoor om het dak te bezichtigen, wanneer je dit doet zal je versteld staan van een prachtig uitzicht.

4.Palazzo dei Normanni

Vroeger was dit het huis van de koningen van Sicilië, tegenwoordig is het de zetel van het Siciliaanse parlement. Dit imposante bouwwerk is het oudste koninklijke gebouw in Europa. Het Palazzo dei Normanni is één van de grote trekpleisters van Palermo. Wanneer je deze stad bezoekt, moet je dit prachtige bouwwerk bezichtigd hebben.

5.Stadsparken

palermo-stad-luchtfoto

Palermo beschikt over twee prachtige stadsparken die beide het bezoeken waard zijn: Stadspark Villa Giulia en Giardino Garibaldi. Eerstgenoemde park staat bekend om de prachtige hoge palmbomen en de fontein in het midden. Giardino Garibaldi is een natuurstukje in Palermo met prachtige ficusbomen. Deze bomen staan bekend om hun dikke en vreemd kronkelende takken. Eén van de ficusbomen in het park is de oudste boom van Palermo.

6. Kathedraal van Palermo

De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is één van de grootste trekpleisters van Palermo. De kerk is gebouwd tussen 1179 en 1185. De kathedraal heeft een rijke historie door de vele volkeren die Palermo bewoonden door de jaren heen. Tegenwoordig kan je de kathedraal bezoeken, wat zeker de moeite waard is.

7. Porta Nuova

De Porta Nuova is een prachtige stadspoort van Palermo, gebouwd tussen 1569 en 1585. Een van de belangrijkste en meest drukke straten van Palermo, Corso Vittorio Amanuele, loopt dwars door de poort heen. Deze stadspoort moet je echt bezichtigd hebben bij een bezoek aan de Siciliaanse hoofdstad.

8. Palazzo dei Normanni

Dit imponerende bouwwerk staat ook wel bekend als Palazzo Reale. Dit prachtige paleis is gebouwd in hoofdzakelijk renaissance stijl. Tegenwoordig is dit het kantoor waar het Siciliaanse parlement samenkomt. De oudste delen van het paleis zijn afkomstig uit de negende eeuw. Destijds werd het paleis bewoond door verschillende koningen van Sicilië. Tegen betaling is het Palazzo dei Normanni deels toegankelijk voor bezoekers.

9. Teatro Massimo Palermo

Één van de belangrijkste attracties van de stad is het opgeknapte Theater Massimo. De opera is gevestigd aan de Piazza Verdi en is het grootste theater in Italië. Het Teatro Massimo Palermo is een absolute must-see in Palermo.

10. Gezellige pleinen

Naast de vele bezienswaardigheden in Palermo, waar wij er slecht vier van genoemd hebben, zijn er ook gezellige pleinen in de hoofdstad. Op deze pleinen, waar de lokale bewoners ‘s avonds vaak vertoeven, kan je heerlijk genieten van een hapje eten en een drankje. Vooral de pleinen Verdi Palermo en Castelnuovo zijn de hele dag druk bezocht. Op deze twee pleinen vind je dan ook de meeste barretjes, restaurantjes, ijssalons en pop-up standjes.