Patti

Patti is een havenplaatsje op één van de mooiste locaties van Sicilië. In het plaatsje vind je vele smalle straatjes en trappen. Het historische centrum van Patti is gelegen tegen een heuvel en bezit onder andere een prachtige kathedraal uit de 18e eeuw. De geliefde vakantiebestemming is zeer geschikt voor een strandvakantie. Zo heb je heerlijk brede zandstranden, waarvan de populairste Marina di Patti, Sorrentini en Tyndaris.

Wat te doen in Patti?

Patti staat bekend om de natuur, stranden, wijngaarden en historische bezienswaardigheden. Om te beginnen moet je echt het natuurreservaat “Riserva Naturale Orientata Laghetti di Marinello” bezocht hebben tijdens je bezoek aan Patti. Dit natuurgebied is echt adembenemend mooi. Verder zijn er ook verschillende wijnproeverijen en wijntours te doen in Patti, als wijnliefhebber een echte aanrader. En uiteraard; de beste pasta die je kan krijgen, het zou verboden moeten worden!

pasta-vakantienaarsicilie

In de cultuurrijke havenplaats vind je ook mooie kerken en kathedralen als Santuario di Santa Maria del Tindari en Basilica Cattedrale San Bartolomeo. Ook vind je langs de weg naar Marina di Patti overblijfselen van een Romeinse villa uit de 4e eeuw. Deze zijn vrij recent pas ontdekt en het terrein is tegenwoordig opengesteld voor bezoekers. Je kunt hier onder ander thermen en mozaïeken bezichtigen. Enkele kilometer van de stad ligt het antieke Tyndaris, dit kan je zien als een openluchtmuseum van Grieks-Romeinse oudheden. Tijdens de zomermaanden worden in het Griekse theatervoorstellingen gegeven.

tempel-patti-vakantienaarsicilie

 

Genieten van cultuur, zon en natuur

De stad Patti is een erg aantrekkelijke plaats om een vakantie op Sicilië door te brengen. Het is een van de mooiste locaties van het Italiaanse eiland. De stad is gelegen aan een rustige baai met kristalhelder water en omringd door prachtige natuur. Van heerlijke zandstranden, historische bezienswaardigheden, een historisch centrum tot vele mogelijkheden tot watersporten. De Siciliaanse stad Patti heeft alles in huis om te genieten van een heerlijke vakantie in Sicilië.

patti-strand-vakantienaarsicilie