Patti

Patti is een havenplaatsje op één van de mooiste locaties van Sicilië. Het kleine dorp ligt in de bekende en geliefde provincie Messina. In het plaatsje vind je vele smalle straatjes en trappen. Vind je het juiste restaurantje dan dineer je met uitzicht over de nabij gelegen Eolische eilanden. Het historische centrum van Patti is gelegen tegen een heuvel en bezit onder andere een prachtige kathedraal uit de 18e eeuw. De geliefde vakantiebestemming is zeer geschikt voor een strandvakantie. Zo heb je heerlijk brede zandstranden, waarvan de populairste Marina di Patti, Sorrentini en Tyndaris.

Wat te doen in Patti?

Patti staat bekend om de natuur, stranden, wijngaarden en historische bezienswaardigheden. Om te beginnen moet je echt het natuurreservaat “Riserva Naturale Orientata Laghetti di Marinello” bezocht hebben tijdens je bezoek aan Patti. Dit natuurgebied is echt adembenemend mooi. Het heldere zeewater maakt het een perfecte plek om te snorkelen. Je ziet de visjes langs je voeten wegschieten wanneer je pootje baadt en afkoelt in het water van de warme mediterrane zon. Het natuurreservaat is een beschermd gebied en mede hierdoor kun je hier veel bijzondere soorten vogels spotten. Dankzij de rust kunnen zij hier, net als jij, prima vertoeven. De natuur is zowel sereen als robuust. De rostwanden steken donker af aan glasblauwe zee en ook aan groen is hier niets tekort.

Specialiteiten Patti

Verder zijn er ook verschillende wijnproeverijen en wijntours te doen in Patti, als wijnliefhebber een echte aanrader. Het nabij gelegen Messina is ook rijk aan excursies waardoor er als het op wijn aankomt altijd iets te proeven valt. De vruchtbare grond van Patti maakt dat er veel citrusbomen en wijngaarden te vinden zijn. Ook doen de ranken het erg goed dankzij het middellandse zeeklimaat. Daardoor komen veel kwalitatief goede druiven uit Sicilië en met name de streek Messina. Je bent hier dus altijd verzekerd van een goed glas locale wijn! En uiteraard wordt de wijn begeleid door de beste pasta die je kunt krijgen. Als foodie en cultuurliefhebber verveel je je geen moment in Patti en onder de warme zon smaakt alles net even beter.

pasta-vakantienaarsicilie

In de cultuurrijke havenplaats vind je ook mooie kerken en kathedralen als de Rooms-Katholieke Basilica Cattedrale San Bartolomeo en de Santuario di Santa Maria del Tindari. De laatst genoemde kathedraal vind je in het nabij gelegen plaatsje Tindari en vestigt zich statig op de top van een heuvel. De oude kathedraal torent uit boven de zee en is erg indrukwekkend. Aan de voet van de Santuario di Santa Maria del Tindari vind je het eerder genoemde natuurreservaat. Als je je vakantie naar Sicilië boekt mag een bezoekje aan de stad Patti eigenlijk niet ontbreken. De Italiaanse sfeer is authentiek en als je van de natuur houdt zit je hier helemaal goed.

Ook vind je langs de weg naar Marina di Patti overblijfselen van een Romeinse villa uit de 4e eeuw. Deze zijn vrij recent pas ontdekt en het terrein is tegenwoordig opengesteld voor bezoekers. Je kunt hier onder ander thermen en mozaïeken bezichtigen. Enkele kilometer van de stad ligt het antieke Tyndaris, dit kan je zien als een openluchtmuseum van Grieks-Romeinse oudheden. Tijdens de zomermaanden worden in het Griekse theatervoorstellingen gegeven.

tempel-patti-vakantienaarsicilie

 

Genieten van cultuur, zon en natuur

De stad Patti is een erg aantrekkelijke plaats om een vakantie op Sicilië door te brengen. Het is een van de mooiste locaties van het Italiaanse eiland. De stad is gelegen aan een rustige baai met kristalhelder water en omringd door prachtige natuur. Patti is gelegen aan de Tyrreense zee en is een van de plaatsjes waar vandaan je de 7 bijzondere eilandjes van Sicilië kunt zien. Iets verderop stap je op de veer vanuit Milazzo en ben je binnen een half uurtje op het eerste eilandje van de Siciliaanse archipel.

Van heerlijke zandstranden, historische bezienswaardigheden, een historisch centrum tot vele mogelijkheden tot watersporten. De ongedwongen sfeer die je in Patti vindt laat je weten dat je niets hoeft en zorgt ervoor dat je ontspant. Geniet van het bijzondere uitzicht gevuld met kleurige citrusbomen wat Patti typeert terwijl je kennis maakt met de gastvrijheid en geweldige kookkunsten van de Sicilianen. De Siciliaanse stad heeft alles in huis om te genieten van een heerlijke vakantie in Sicilië.

patti-strand-vakantienaarsicilie