Rondreis Sicilië

Rondreis Sicilië: Deze stadjes mag je niet missen!

Binnenkort een rondreis door Sicilië maken? Deze prachtige steden mag je echt niet missen tijdens je roadtrip op het Italiaanse eiland. Sicilië is één van de mooiste vakantie eilanden in de Middellandse Zee. Rijk aan cultuur, natuur, prachtige heuvel- en kustlandschappen en pittoreske dorpjes. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste en mooiste stadjes op Sicilië.

1. Erice

In de plaats Erice vindt je meerdere spectaculair gelegen kastelen, dit maakt het een van de mooiste middeleeuwse vestingstadjes van Sicilië. Het stadje is gelegen op 750 meter hoogte, bovenop een heuveltop. Het bezoeken van Erice is erg bijzonder. Je komt in Erice met een kabelbaan vanuit Trapani. In het stadje kan je genieten van een spectaculair uitzicht over de stad Trapani en de Egadische eilanden direct voor de kust. Het middeleeuwse karakter van de stad wordt versterkt door de vele smalle straatjes.

2. Cefalu

Het vissersdorpje Cefalu is gelegen aan de noordkust van Sicilië. Het heeft een smal stadsstrand, nauwe straatjes, gezellige pleintjes en een historisch centrum. Ook vind je er tal aan leuke restaurants waar je kan genieten van lokale specialiteiten. Ook biedt Cefalu de mogelijkheid tot diverse watersporten. Zo kan je er snorkelen, jetskiën en waterskiën. Ook is het natuurreservaat Madonië, wat net buiten de stad ligt, een echte aanrader.

3. Palermo

Palermo is met ruim 5 miljoen inwoners niet echt een “stadje” maar toch hebben we de hoofdstad van Sicilië in deze lijst gezet. De bruisende stad heeft genoeg restaurants waar je culinair kan genieten. Ook zijn er vele bezienswaardigheden te bewonderen, denk aan het paleis Palazzo dei Normanni, de kerk Santa Maria dell’Ammiraglio en nog veel meer.

4. Siracusa

De havenstad Siracusa is de voormalige hoofdstad van Sicilië en staat bekend om de rijke geschiedenis. Het oude centrum is gelegen op een klein eilandje, genaamd Orytgia. Dit eilandje is absoluut een must-see tijdens je vakantie op Sicilië. Talloze barokke gebouwen, prachtige stadspleinen en vele eeuwenoude ruïnes.

5. Ragusa

In het zuiden van het prachtige eiland vind je het barokke stadje Ragusa. De barokstijl is overal in de stad terug te vinden. Vooral de vele balkonnetjes zijn een waar spektakel om te bezichtigen. Het oude centrum stikt van de pittoreske straatjes en authentieke restaurants.