Snorkelen Sicilië

Beste plekken om te Snorkelen Sicilië

sicilie-snorkelen-kustlijn

Snorkelen in Sicilië kan op veel plekken. Met ruim 1000 kilometer kustlijn zijn er genoeg mooie plekken te vinden om te snorkelen op het Italiaanse eiland. Sicilië is één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië. Zeker voor een zon- en strandvakantie is Sicilië enorm geschikt, maar ook bij een actievere vakantie zijn er genoeg dingen te doen.

De prachtige zandstranden in Sicilië zijn uitermate geschikt om te snorkelen. Het water is goed helder en er zijn genoeg verschillende soorten vissen. Rustige baaitjes en witte stranden vind je op Sicilië overal. Wij hebben de beste plekken om te snorkelen voor je op een rijtje gezet.

Calamosche Beach

Calamosche-sicilie

Wanneer je een rotsstrand mooier vindt om te snorkelen dan is Calamosche Beach de beste optie. Op dit strand is het water helderder en zit je wat meer in de natuur. Het is hier rustiger als op bovengenoemde stranden, maar je moet er rekening mee houden dat er geen echte voorzieningen in de buurt van het strand zijn. Je ziet niet alleen een uitgestrekte vlakte onder water maar je geniet van het robuuste landschap. De rotsen onder water tekenen een prachtig patroon en om je heen zie je vissen van alle soorten en maten.

Taormina

Taormina-sicilie

Snorkelen op de prachtige stranden van Taormina is een echte aanrader. De stranden zijn schilderachtig mooi en je kunt er goed zwemmen. Het helder blauwe water wordt pas na een tijdje dieper waardoor de zon de bodem de eerste paar meter nog goed bereikt. Ook vind je vlakbij een soort schiereiland, Isola Bella. In het baaitje rondom kan je geweldig snorkelen. Je bent hier niet snel uitgekeken. Geniet van de zon en al het moois wat Sicilië je zowel onder als boven water biedt. 

Baia dei Conigli & Rabbit Beach

Wanneer je wilt snorkelen op Sicilië staan Baia dei Conigli en Rabbit Beach bekend als twee mooie stranden die vlakbij elkaar liggen. Is het ene strand erg druk bezet dan heb je een goeie kans dat het andere strandje wat rustiger is. Beide stranden zijn omringd door prachtige natuur en het water is glashelder. Je ziet de visjes zwemmen en ook de met kleurig mos begroeide kiezeltjes op de bodem van de zee kun je goed zien. Baia dei Conigli is een klein prachtig schiereiland wat vlak aan de kust ligt. Dit kleine paradijsje ligt in de luwte waardoor het hier wat warmer aanvoelt dan op andere plekken van Sicilië. Het landschap zorgt dat er zowel onder als boven water altijd iets te bewonderen is.

San Vito Lo Capo

Snorkelen op San Vito Lo Capo is erg populair, dit strand is dan ook vaak enorm druk met snorkelaars en toeristen. Vooral in het hoogseizoen is het heel erg druk op San Vito Lo Capo. Toch blijft het een prachtig strand voor zonaanbidders én snorkelaarswaar de nodige voorzieningen aanwezig zijn. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. De gelijkmatig aflopende bodem van de zee zorgt voor een stukje extra veiligheid. Snorkel je graag en ben je toe aan een fantastische snorkelervaring? Boek dan je vakantie naar Sicilië!