Snorkelen Sicilië

Beste plekken om te Snorkelen Sicilië

sicilie-snorkelen-kustlijn

Snorkelen in Sicilië kan op veel plekken. Met ruim 1000 kilometer kustlijn zijn er genoeg mooie plekken te vinden om te snorkelen op het Italiaanse eiland. Sicilië is één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië. Zeker voor een zon- en strandvakantie is Sicilië enorm geschikt, maar ook bij een actievere vakantie zijn er genoeg dingen te doen.

De prachtige zandstranden in Sicilië zijn uitermate geschikt om te snorkelen. Het water is goed helder en er zijn genoeg verschillende soorten vissen. Rustige baaitjes en witte stranden vind je op Sicilië overal. Wij hebben de beste plekken om te snorkelen voor je op een rijtje gezet.

Calamosche Beach

Calamosche-sicilie

Wanneer je een rotsstrand mooier vindt om te snorkelen dan is Calamosche Beach de beste optie. Op dit strand is het water helderder en zit je wat meer in de natuur. Het is hier rustiger als op bovengenoemde stranden, maar je moet er rekening mee houden dat er geen echte voorzieningen in de buurt van het strand zijn.

Taormina

Taormina-sicilie

Snorkelen op de prachtige stranden van Taormina is een echte aanrader. De stranden zijn schilderachtig mooi en je kunt er goed zwemmen. Ook vind je vlakbij een soort schiereiland, Isola Bella. In het baaitje rondom kan je geweldig snorkelen.

Baia dei Conigli & Rabbit Beach

Wanneer je wilt snorkelen op Sicilië staan Baia dei Conigli en Rabbit Beach bekend als twee mooie stranden die vlakbij elkaar liggen. Beide stranden zijn omringt door prachtige natuur en het water is glashelder. Baia dei Conigli is een kleine schiereiland wat vlak aan de kust ligt.

San Vito Lo Capo

Snorkelen op San Vito Lo Capo is erg populair, dit strand is dan ook vaak enorm druk met snorkelaars en toeristen. Vooral in het hoogseizoen is het heel erg druk op San Vito Lo Capo. Toch blijft het een prachtig straks waar de nodige voorzieningen aanwezig zijn. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.