Vakantie Sicilië tips

6 tips voor een onvergetelijke vakantie op Sicilië

Wist je dat Sicilië ongeveer net zo groot is als België? Met een oppervlakte van meer dan 25.000 vierkante meter en bijna 5 miljoen inwoners is het een relatief groot eiland. Wanneer je op vakantie gaat naar Sicilië en meer dan het dichtstbijzijnde strand wilt zien dat heb je minimaal 14 dagen nodig om het hele eiland te zien. Voor een onvergetelijke vakantie hebben wij speciaal voor jou 6 tips op een rijtje gezet!

Tip 1: Cavagrande

Dit prachtige natuurgebied is gelegen ten zuiden van Syracuse. Het is een groen natuurgebied waar je in een brede kloof via een pad afdaalt om vervolgens bij een aantal kleine meren te komen waarin je ook kan zwemmen. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 45 minuten lopen naar de meertjes met heldergroen water. Cavagrande is een prachtig natuurgebied, maar de paden zijn slecht begaanbaar.

Tip 2: Catania

Met ruim 300.000 inwoners is Catania na de hoofdstad Palermo de grootste stad van Sicilië. Catania is geen pittoresk stadje, maar een authentieke en ongepolijste stad waar veel te beleven is. In deze prachtige stad vind je monumenten als het amfitheater en de Duomo di Catania. Ook kan je er genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes bij diverse authentieke restaurants.

Tip 3: Syracuse

Deze havenstad ten zuiden van Catania is een relatief grote stad. Echter is het eiland Ortygia het historisch centrum van de stad. Dit eilandje is erg gezellig en sfeervolle straatjes en pleintjes zijn er in overvloed. Een dagtrip naar Ortygia mag niet ontbreken aan je vakantie op Sicilië. Wanneer je geniet van gezellige markten, kleine straatjes en gezellige terrasjes dan kan je ook prima twee dagen verblijven in Ortygia zonder je ook maar een seconde te vervelen. Net buiten de stad ligt een enorm theater uit de tijd van Grieken, ook wel Parco Archeologica genoemd. Dit enorme theater biedt plaats voor 15.000 mensen en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Tip 4: Etna vulkaan

Het beklimmen van de Etna vulkaan kan letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je vakantie zijn. Het is een van de actiefste vulkanen van Europa en het komt regelmatig voor dat de vulkaan uitbarst. Echter kan je er tijdens rustige periodes schitterend wandelen. Zo loopt er een wandelpad naar de krater en de klim omhoog is een van de populairste hikes van het eiland. Het eerste stukje leg je af met de kabelbaan om vervolgens te voet verder te gaan. De klim omhoog voert je door een buitenaards en adembenemend landschap met rode lavastenen, sporen van lavastromen en grijze rotsen. De klim duurt in totaal ongeveer twee uur. Kortom, de Etna vulkaan bezoeken is een echte aanrader tijdens je vakantie naar Sicilië.

Tip 5: Ragusa

Ragusa is een prachtige stad gelegen op een heuvel en bestaat uit typisch Italiaanse leuke, smalle en sfeervolle straatjes. Wanneer je een echte koffieliefhebber bent dan raden wij aan om een heerlijke bakje koffie te gaan drinken bij Biancomangiare. Het parkeren van je auto kan het beste op Public Parking Lot Ragusa.