Vliegveld Sicilië

Reizen naar Sicilië is het makkelijkst door te vliegen naar een van de vier internationale luchthavens op Sicilië. Met een busreis of autoreis is het eiland ook prima te bereiken, maar geheel begrijpelijk zit niet iedereen te wachten op 25 uur reizen naar het populaire Italiaanse vakantie eiland. Waarom zou je zo lang reizen als je na 3 uur kan vliegen landt op een vliegveld in Sicilië.

Ja, je hebt het hierboven goed gelezen: Sicilië beschikt over maarliefst vier vliegvelden, namelijk in Palermo (PMO), Catania (CTA), Comiso (CIY) en Trapani (TPS). Zo is er altijd wel een vlucht vanuit Nederland naar het eiland te vinden rondom je gewenste vertrekdatum.

Wist je trouwens dat als je een stoel hebt gevonden aan de linkerkant van het vliegtuig dat je een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna hebt? Het landen is een ervaring op zich met dit uitzicht.

Catania – “Fontanarossa”

In het Italiaans: Aeroporto di Catania – Fontanarossa – Vincenzo Bellini. Dit vliegveld van Catania ligt 7 kilometer buiten de stad en is het grootste vliegveld van Sicilië. De luchthaven is vernoemd naar de beroemde Catanese componist van opera’s Vincenzo Bellini en is gelegen aan de oostkust van het eiland. Voor bestemmingen als Enna, Siracusa, Ragusa, Taormina en Messina is dit vliegveld het gunstigst gelegen.

Website (EN): www.aeroporto.catania.it

Palermo – “Falcone – Borsellino”

De luchthaven van Palermo ligt op ongeveer 28 kilometer van de stad en serveert het westen met bekende steden als Agrigeto, Caltanissetta, Cefalu, Marsala en Trapani. Het vliegveld is vernoemd naar twee Italiaanse anti-maffia rechters: Giovanni Falcone en Paolo Bersenllino.

Website (EN): www.gesap.it

Trapani – “Vincenzo Florio”

De luchthaven van Trapani ligt aan de westkust van het eiland en ligt ongeveer 16 kilometer van de stad Trapani. Vooral low cost vliegmaatschappijen, waaronder Ryanair, vliegen naar Trapani.

Website (EN): www.airgest.it/

Comiso

Het nieuwe vliegveld van Comiso is de kleinste van Sicilië en ligt in het zuiden van het eiland. De luchthaven ligt in de buurt van Ragusa in het hart van “De Barok Driehoek”.

Website (EN): www.aeroportodicomiso.eu