Wat te doen in Sicilië

Sicilië: Je hebt er prachtige stranden, eeuwenoud erfgoed, wijngaarden, de Etna vulkaan, lekkere street foods en tal aan bijzonder bezienswaardigheden. Zonder meer is dit populaire Italiaanse eiland een veelzijdige vakantiebestemming voor jong en oud. Ga je binnenkort op vakantie naar dit eiland? En vraag je je af wat te doen in Sicilië? Wij hebben een aantal leuke activiteiten voor je verzameld.

auto-sicilie-vakantienaarsicilie

Tip: Wanneer je op een efficiënte manier het hele eiland wilt verkennen is het verstandig om een auto te huren. Er zijn genoeg mooie strandjes, bijzondere bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes en culturele hoogstandjes op het eiland. Het huren van een auto is nodig als je meer dan het dichtstbijzijnde stadje en strand wilt bezoeken. Maak hierbij gebruik van Fly & Drive zodat je alles van te voren hebt geregeld.

Vallei van de Tempels

Historische bezienswaardigheden zijn erg genoeg op het Italiaanse eiland. Met name de oude Griekse tempels rondom Agrigento zijn zeker het bezoeken waard. De vallei bestaat uit de overblijfselen van zeven antieke tempels die verrassend goed bewaard zijn gebleven.

Stedentrip naar Palermo

kerk-palermo

De Siciliaanse hoofdstad Palermo is absoluut de moeite waard voor een citytrip. De drukte van de stad wordt afgewisseld met kleurrijke markten en schitterende kathedralen. Ook is Palermo zeer geschikt om Italiaans streetfood te proberen. In Palermo is er genoeg te zien en te doen. Een dagje Palermo kan dan ook niet ontbreken in jouw vakantie op Sicilië. Lees hier meer tips voor een bezoek aan het stadje Palermo.

Eolische Eilanden bezoeken

eolische-eilanden-sicilie

Ten noordoosten van Sicilië vind je de Eolische Eilanden die erg populair zijn voor een dagtrip. Vanaf Messina is het slechts een uur varen naar deze mooie eilandengroep. Het landschap op de eilanden bestaat uit pittoreske dorpjes, mooie snorkel plekken, wijngaarden en prachtige (afgelegen) stranden.

Genieten van zon en strand

Met een kustlijn van ruim 1000 kilometer en altijd zon in de zomermaanden is het eiland een droombestemming voor zon- en strandvakanties. De schitterende zandstranden worden gekenmerkt door de azuurblauwe zee en de gezellige kustplaatsen. De mooiste zandstranden vind je in het westen van het eiland.

Etna vulkaan beklimmen

De Etna vulkaan beklimmen mag natuurlijk niet ontbreken aan de lijst van “wat te doen in Sicilië”. De Etna vulkaan is nog steeds een van de actiefste vulkanen van Europa, maar in rustige periodes kan je er schitterend wandelen. Naar de krater van de vulkaan loopt een wandelpad en de klim omhoog is een van de populairste hikes van Sicilië. In totaal ben je ongeveer twee uur aan het lopen door een adembenemend landschap met rotsen, sporen van lavastromen en stoom dat omhoog kringelt. Kortom, tijdens je vakantie op Sicilië mag een bezoekje aan de Etna vulkaan niet ontbreken.