Weer Sicilië

Voor veel toeristen is het heerlijke klimaat doorslaggevend om voor een vakantie naar dit fantastische eiland te boeken. Geheel begrijpelijk aangezien het hele jaar door het klimaat als erg aangenaam gezien kan worden. De wintermaanden zijn zacht en in de zomermaanden wordt het zelden echt heel heet. Ook valt er jaarlijks weinig neerslag waardoor de gemiddelde luchtvochtigheid erg laag is. Benieuwd naar het weer in Sicilië? Lees dan snel verder!

Welk klimaat heeft sicilië?

Het grootste gedeelte van het eiland heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat is één van de meest aangename klimaten ter wereld. De wintermaanden zijn er koel, maar zelden wordt het echt koud. Terwijl je in de zomermaanden geniet van aangenaam warme temperaturen. De hoger gelegen delen in het binnenland van Sicilië hebben een maritiem klimaat. De temperatuurverschillen zijn hier gedurende het jaar groter dan op andere delen van het eiland. In de winter is er hier zelfs sneeuw te vinden en kan je er skiën.

Warme en droge zomermaanden

Tijdens de zomermaanden is Sicilië dé bestemming voor een heerlijke zon- en strandvakantie. Voor zonaanbidders is dit de ideale periode om op vakantie te gaan naar dit mooie Italiaanse eiland. De gemiddelde dagtemperatuur tijdens de zomer ligt rond de dertig graden Celsius. Tijdens de heetste dagen van het jaar gaat de temperatuur richting de veertig graden Celsius. Dit lijkt misschien wel heel heet, maar de zeewind zorgt voor de nodige verkoeling waardoor ook deze temperaturen aangenaam zijn. Nog een groot voordeel aan het klimaat in Sicilië is dat het er bijna niet regent in deze periode.

Winterzon op Sicilië

Om echt te genieten van de winterzon is het klimaat van Sicilië net iets te koel om te dienen als echte winterzonbestemming. Maar toch is het eiland erg geschikt voor een vakantie in de wintermaanden. De gemiddelde dagtemperatuur in deze periode is ongeveer vijftien graden Celsius, maar op warmere winterdagen zijn temperaturen rond de twintig graden niet ongewoon. Kortom, Sicilië is alleen geschikt als winterzonbestemming als je even wilt vluchten van de kou in Nederland maar niet zo zeer een zon- en strandvakantie wilt. Met de winterse temperaturen van rond de vijftien graden op Sicilië kan je nog steeds genieten van de prachtige steden, cultuur en natuur. Een winterse reis naar dit eiland is dan ook niet ongewoon.